1. Què és el sistema d'avisos d'EACAT?

El sistema d’avisos et permet, si tu vols, rebre cada dia un únic correu electrònic, amb el resum dels assentaments d’entrada, dels serveis del Consorci AOC, que ha rebut la teva entitat el dia anterior. Cada usuari pot rebre avisos del serveis als quals té accés.

Per rebre aquest correu, has d’activar-te els avisos en El Meu espai de la secció Configuració. En el cas de nous usuaris, en un primer moment, ho fa el gestor de l'entitat i, posteriorment, cada usuari pot personalitzar-s'ho.

2. De quins serveis pots rebre avisos?

Són susceptibles de generar un correu d’avís, els serveis del Consorci AOC, que creen un assentament en el registre d’entrada de la teva entitat, següents:

• Els serveis de tramitació interadministrativa (EACAT Tràmits):
      • Serveis específics
      • Serveis genèrics, per exemple la tramesa genèrica.
    • La resta de serveis AOC, per exemple els serveis SIR, e-FACT, e-TRAM 2.0, que generen un assentament en el registre d’entrada de la teva entitat.

00099_ElMeuEspai_Relació de serveisPNG.PNG

3. Particularitats del sistema d'avisos

En el cas dels serveis d'EACAT Tràmits (específics o genèrics), si tens accés al servei et permet rebre avisos.

En canvi, en els serveis AOC (SIR, e-FACT i e-TRAM 2.0) els avisos s'assignen d'una manera diferent. S’ha creat un nou rol d’Avisos que assigna el gestor de l’entitat.

En la imatge, es mostra com el gestor de l’entitat va a la secció Configuració/Usuaris i, un cop selecciona un usuari concret, li assigna el rol d’Avisos en el servei del SIR. Però, cal recordar que podem assignar aquest rol o qualsevol altre d’un servei, a partir de la subsecció Serveis, tal i com us mostrem a la imatge.

Cal tenir en compte que, si seleccionem més d’un usuari haurem d’anar assignant el rol d’Avisos un a un.

En el cas dels serveis genèrics d’EACAT Tràmits, dins del qual hi trobem la tramesa genèrica, qui dona accés és qui té el rol de Consulta llibre de registre telemàtic del servei Registre d’entrada/sortida (d’ara en endavant, rol de registre).

En la tramesa genèrica, es permet que la persona que té el rol de registre pugui assignar-la a un altre usuari o grup d’usuaris. Tanmateix, si el responsable de registre no l’assigna el mateix dia que l’assentament entra en el registre i l’assigna dies després, a una persona o grup de persones, no li arribarà aquest assentament en el correu periòdic d’avisos, ja que aquest correu reprodueix les entrades del dia anterior.

4. Qui assigna els avisos?

Un cop ha fet la seva feina el gestor de l’entitat, cada usuari és el que s’activa el sistema d’avisos en El meu espai.

5. Com t'actives o desactives els avisos?

Cada usuari és qui decideix si s’activa o no el sistema d’avisos, editant la subsecció d’El meu espai.

A l’apartat Subscripció a avisos, selecciones Activa i prems el botó Desa.

Activa la icona de la campaneta en els serveis del Consorci AOC què t’interessi rebre avisos; sigui quin sigui el tipus de servei sempre que generi assentaments en el registre d’entrada de la teva entitat. Fes el mateix amb els serveis genèrics de tramitació interadministrativa (EACAT).

En el cas dels serveis genèrics, apareix al costat una icona d’informació (00096_ElMeuEspai_Campanetes2_IconaMesInformacio.PNG), que en prémer-la s’obre l’alerta informativa comunicant-nos que, a aquests serveis hi tenen accés només els usuaris que disposen del rol de registre. Tot i que aquests poden donar accés a un tràmit a altres usuaris de l’entitat. Amb relació a això és important saber que, perquè aquests altres usuaris rebin els avisos, cal que l’usuari amb el rol de registre doni accés a aquestes persones el mateix dia, que entra en el registre d’entrada el tràmit; ja que el correu dels avisos es rep amb la informació, corresponent als assentament d’entrada al registre de la nostra entitat del dia anterior. Per tant, si no s’assignessin el mateix dia aquests usuaris no rebrien el correu d’avisos del dia anterior.

En canvi, en els serveis específics de tramitació interadministrativa (EACAT), com a conseqüència de la gran quantitat que hi ha i que pot arribar a tenir qualsevol usuari, s’ha creat un sistema més àgil per activar els avisos dels diferents serveis. Així, trobarem les dues icones relatives a:

• Tots (00092_ElMeuEspai_Campanetes2_IconaTots.PNG), que en prémer-la desapareixeran les campanetes de cada servei i s’activen els avisos de tots els serveis de tramitació interadministrativa que hi ha i els que s’activaran futurament a partir d’aquest moment.
  • Personalitzar (00093_ElMeuEspai_Campanetes2_IconaPersonalitzar.PNG), que en prémer-la apareixen les campanetes d’avís dels serveis i puc anar activant servei a servei, clicant damunt de cada campaneta dels serveis que m’interessin. Però, també, puc, per anar més de pressa seleccionar les opcions de:
    • Activar tots (00094_ElMeuEspai_Campanetes2_IconaPersonalitzar_ActivarTots.PNG), vol dir que activo els avisos de tots els serveis de tramitació interadministrativa (EACAT) que hi ha fins al moment.
    • Desactivar tots (00095_ElMeuEspai_Campanetes2_IconaPersonalitzar_DesactivarTot.PNG), es desactiven tots els avisos dels serveis actuals.
6. Quin tipus de correu pots rebre?

En funció de quin tipus d'usuari siguis, el correu tindrà accés als assentaments del registre d'entrada i sortida o no.

• Usuaris amb rol de registre, rebran un correu on el número de registre és un enllaç a l'assentament del registre.
  • Usuaris sense rol de registre, rebran un correu amb els números de registre però sense cap tipus d'enllaç a l'assentament de registre.
7. Què fas si reps avisos d'una entitat on ja no treballes?

T'has de posar en contacte amb el gestor d'usuaris d'EACAT d’aqueixa entitat, informar-lo de què ja no hi treballes i que cal donar-te de baixa.

És el gestor de cada entitat qui gestiona els usuaris d’EACAT.